• Kundeservice+45 50 56 97 63
  • info@outdoordesign.dk
Min forespørgsel
Min indkøbskurv
Materialer og kvalitet

Alle vores produkter er udviklet, så de er modstandsdygtige overfor skiftende vejrforhold og hærværk. Samtidig anvendes kun materialer, der kræver et minimum af vedligeholdelse.

Nedenfor er en nærmere beskrivelse af de anvendte materialer.

Stål
OutdoorDesign benytter stål, som er varmgalvaniseret efter danske standarder og miljøkrav. Galvaniseringen sikrer, at brugeren får et produkt, der har lang levetid med et minimum af vedligeholdelse.

Rustfrit stål
OutdoorDesign benytter rustfrit stål af typen EN DIN 1.4301 (AISI 304), der er beregnet til udendørs- og indendørs brug. Ved under 500 meter fra kysten eller byområder, hvor der i vinterperioden må forventes betydelig saltning, anbefales stål af typen EN DIN 1.4404 (AISI 316 L).

Træ – generelt
OutdoorDesign har nøje undersøgt fordele og ulemper ved mange forskellige træsorter. På baggrund af artikler, rådgivning og erfaring er valget endt med brug af trykimprægneret fyrretræ, douglas, jatoba og SIPO mahogni (andre træsorter leveres efter kundens ønske).

Som udgangspunkt tilbydes ikke lærketræ, da det er tilbøjeligt til at kaste sig - dvs. det vrider sig en del, når det tørrer. Samtidig har lærketræ et stort indhold af harpiks, og som gran ”sveder” det meget, når det bliver varmt.

Fyrretræ – usædvanlig lang levetid og minimal vedligeholdelse
Fyrretræ er imprægneret med anerkendt produkt, tilsat mug- og skimmeldræbende midler. Vi har valgt at anvende trykimprægneret fyrretræ på grund af egenskaber som minimal vedligeholdelse, lang holdbarhed og stor modstandsdygtighed over for vind og vejr.

Trykimprægneret træ er i dag et helt andet og mere miljøvenligt produkt end for 15 år siden. De uheldige påvirkninger er minimeret, og der er udviklet nye og mere miljøskånsomme midler, der stadig giver en lang holdbarhed.

Douglas – manges favorit
Douglas er et mashup af fyr og gran. Det har et meget præsentabelt look og bruges hvor det er synligt. Douglas er manges favorit, da den ofte er et super godt alternativ til alle former for træsorter.

Douglas har alle de gode egenskaber fra gran og fyr, som gør, at det er meget formstabil ved opskæringen. Svindet er minimalt og er max 1 mm pr. 2,5 cm. Douglas får en flot lyserød farve i kernen og splinten er som lærk i råhvid.

Douglas har den fordel, at det ser meget ensartet ud - grenkranse og knaster sidder oftest med en meget ens afstand. Det har ikke så fremtrædende harpikskanaler og ”sveder” derfor ikke til forskel fra lærk og mange andre træsorter. Douglas har et ret kort fiberforløb, som gør, at det ikke har den store nedbøjningseffekt og generelt er meget lige og stærkt.

Jatoba – smukt og holdbart
Jatoba er en eksklusiv træsort af høj kvalitet. Jatoba er en utroligt smuk og hård træsort fra Sydamerika. Farven på Jatoba varierer fra rød til brun med nogle meget fine strukturer. Jatoba tiltaler de fleste og præsenterer sig flot med sin glatte overflade.

Sipo – den eksklusive ”mahogni”
Sipo mahogni har en varm glød, der giver produkterne et smukt og eksklusivt udtryk. Sipo er en ædel træsort, som fra naturens side har et meget højt indhold af olie og salt, som gør materialet meget modstandsdygtigt over for påvirkning fra vejr, vind, råd og svamp.

Alle mahogni produkter produceres i SIPO mahogni, som er bedste og dyreste kvalitet.

Nb! Der anvendes Sapeli mahogni i forbindelse med FCS-certificeret træ.

Genbrugsplast - vedligeholdelsesfrit
OutdoorDesign anvender miljøvenlig genbrugsplast, som er vedligeholdelsesfrit og ekstremt holdbart.

Genbrugsplasten leveres i forskellige farver. Materialet er rustik, gennemfarvet og massivt, hvilket bevirker at skrammer og ridser ikke er synlige.

Den stærke holdbare udførelse, vejrbestandighed og syrefasthed giver en utrolig lang levetid. Materialet kan genbruges i det naturlige kredsløb efter endt brug.