• Kundeservice+45 50 56 97 63
  • info@outdoordesign.dk
Min forespørgsel
Min indkøbskurv

Bålfad

Er du på udkig efter et holdbart og stilrent bålfad som skaber de helt rigtige rammer for den ultimative udendørs hygge? Med et bålfad får du et transportabelt bålsted, som du kan bruge til at lave mad over åben ild og holde varmen om aftenen. 

Tag et kig på vores udvalg af dansk designede bålfade i råjern, corten stål og sortmalet. Vi har både store og små bålfade, samt bålfade med og uden ben.

Hos Outdoordesign finder du altid bålfade af højeste kvalitet til en fornuftig pris!

Vis som Liste Gitter

7 varer

Faldende orden
Bålfad i rå stål (jern) med diameter på 60, 80, 100 og 120 cm

Kraftigt og stilrent bålfad i 3 mm rå stål (jern) i diameter ø60, ø80, ø100 og ø120 cm. Den runde bund gør bålfadene ideelle til marksten hvorved der fås et hyggeligt bålsted. Dansk design, kvalitet og håndværk. 

Ekskl. moms 479,20 kr.
Inkl. moms 599,00 kr.
Bålfad i corten stål med lufthul til bålplads i have

PREMIUM bålfad med lufthul (drænhul) i smuk og kraftig 3 mm corten stål til marksten. Bålfadene leveres i små og store størrelser til bålplads i have, park eller på terrasse. Flot dansk design og høj kvalitet. 

Ekskl. moms 545,00 kr.
Inkl. moms 681,25 kr.
Bålfad i sortmalet jern til bålsted i have

Flot og solidt bålfad i 3 mm sortlakeret jern til marksten. Bålfadet er populært til bålplads i have og park. Malingen er varmebestandig og bålskålen leveres i ø60 og ø80 cm. Dansk design og kvalitet.

Ekskl. moms 819,20 kr.
Inkl. moms 1.024,00 kr.
Bålfad i rå jern (stål) med ben i ø60, ø80, ø100 og ø120 cm

Stilrent og solidt bålsted bestående af bålfad med ben (sokkel) i rå jern (stål). Bålfadene fås i ø60, ø80, ø100 og ø120 cm. Bålfadets fod giver en sikket ildsted og et flot udseende. Dansk design, kvalitet og håndværk.

Ekskl. moms 725,00 kr.
Inkl. moms 906,25 kr.
-23%
Bålsted bestående af bålfad med ben (fod) i corten stål i ø60, ø80, ø100, ø120 cm
Bålsted bestående af bålfad med ben (fod) i corten stål i ø60, ø80, ø100, ø120 cm

PREMIUM bålfad (bålsted) i corten stål med ben (fod) i diameter ø60, ø80, ø100 og ø120 cm. Bålfadets runde fod (sokkel) giver et enkelt, stabilt og sikkert bålsted i haven. Corten er smukt og med lang levetid. Dansk design og produceret.

Ekskl. moms 655,00 kr.
Inkl. moms 818,75 kr.
Sortmalet bålfad med ben (fod)

Smukt sortlakeret bålfad med ben (fod). Bålfadet er fremstillet i kraftig stål og pulverlakeret i varmebebestandig maling. Bålstedet leveres i ø60, ø80, ø100 og ø120 cm. Den runde fod løfter elegant ildstedet fra jorden. Dansk design og kvalitet.

Ekskl. moms 1.195,00 kr.
Inkl. moms 1.493,75 kr.
Fast eller flytbar bålbænk (naturbænk) i træ til bålsted

Solid og rustik bænk i træ til bålsted i have, park eller på shelterplads. Bålbænken er som standard 120 eller 180 cm lang og fremstillet i vejrbestandigt dansk ubehandlet lærketræ. Naturbænken fås transportabel eller til nedgravning.

Ekskl. moms 595,00 kr.
Inkl. moms 743,75 kr.

Forskellen på bålfad i støbejern og bålfad i rustfrit stål

Bålfade laves i stål og støbejern - begge materialer finder du hos Outdoordesign, men hvad er forskellen? 

Stål betragtes generelt som den mere holdbare løsning, da det kan modstå højere varme uden at blive vredet eller knække. Bålfade i rustfrit stål er ofte tungere og dyrere. Bålfade i støbejern er på den anden side lettere og ofte billigere. De holder måske ikke lige så godt under ekstrem varme og ruster hurtigere - og er ofte en blanding af flere materialer og legeringer.  I sidste ende er valget mellem stål og støbejern et spørgsmål om hvad man er til.

Begge materialer har deres egne fordele og ulemper, så det er vigtigt at overveje dine behov nøje, før du træffer en beslutning. 

Uanset hvilket materiale du vælger, skal du sørge for at følge alle sikkerhedsretningslinjer og overvåge din ild omhyggeligt. God fornøjelse med dit hyggelige lejrbål!

Brug bålfad til madlavning under åben himmel

Har du nogensinde lavet mad over åben ild? Hvis ikke, er det måske på tide at tilføje madlavning med ild til dit kulinariske repertoire. Uanset om det er en grillfest i baghaven eller en campingtur, har retter tilberedt over bål en unik smag, som ikke kan kopieres i et køkken. 

Desuden er der noget ved enkelheden, og den rustikke kvalitet ved at bruge et bålfad til madlavning, som bringer folk sammen på en særlig måde. 

Så hvad skal du lave over flammen? Alle kender de nostalgiske snobrød, men der er så meget mere der kan laves under åben himmel. Lav lækre spyd med kød og grøntsager, hele fisk og endda kylling, som du kan pakke ind i folie for at gøre den ekstra saftig. Du kan også bage fremragende fladbrød eller endda pizza! Gør det over et bålfad med rist for det bedste resultat. Har du planer om at lave mad til mange, så husk et ekstra stort bålfad.

Mulighederne er uendelige - bare sørg for at følge retningslinjerne for bålsikkerhed og hav masser af skumfiduser ved hånden. Denne sommer kan du prøve at skrue op for varmen med bålretter til dit næste måltid.

Vælg det rigtige brænde til dit bålfad

I princippet kan du bruge alle typer af brænde til at dit bålfad, uanset om det er et lille eller stort bålfad. Dog er der nogle sorter der egner sig bedre end andre. Uanset træsort gælder det, at træet skal være helt tørt. 

Blødt træ som f.eks. fyrretræ og grantræ tørrer hurtigt og kan findes i de fleste butikker. Begge sorter giver en behagelig duft, men brænder relativt hurtigt ud. Det er dog rigeligt, hvis du ønsker et mindre hyggebål, og ellers kan du altid fylde lidt ekstra brænde på dit bålfad.

Tungere træsorter som eg og bøg brændere i længere tid og gløderne holder også bedre. Perfekt, hvis du skal lave mad på bålet. 

Derudover er der også mange som bruger birketræ på deres bålfad. Birk holder længe, ryger næsten ikke og knitrer minimalt. Dog er gløderne ikke særligt langvarige. 

Endelig skal du undgå behandlet træ som f.eks. trykimprægneret tømmer eller krydsfiner, da det kan frigive skadelige kemikalier, når det brændes. Pil og poppel anbefales heller ikke, fordi det udvikler meget røg.